30,1045$% -0.01
32,7584€% -0.03
38,0444£% 0
1.962,95%-1,24
3.323,00%-0,32
1302035฿%1.00412
Dicle Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Ar-Ge ve İnsiyatif Kulübü tarafından “Blokzincir Teknolojisi ve Finansal Piyasalarda Kripto Varlıklar” adlı konferans düzenledi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda Doç. Dr. Mehmet Songur ve Dr. Öğr. Üyesi Ozan Kaymak’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta “Blokchain nedir?”, “Blokzinciri nedir?”, “Bitcoin nedir?”, “Nasıl doğdu?”, “Çalışma biçimi ve Sistemleri nedir?” soruları konuşuldu.
Dr. Öğr. Üyesi Ozan Kaymak “Geniş akademik çevreler, özellikle dünyada kendini ispatlamış akademisyenler, dördüncü endüstriyel devriminin blockzincir teknolojisiyle başlayacağını iddia ediyorlar. Blokchain sistemi uzlaşma mekanizmasidir. Kanıt sunan taraf ile kanıt talep eden taraftan oluşur” dedi ve geleceğe yönelik düşüncelerini “Blokchain sisteminin olumsuz yanı, iş sürecinin değişmesiyle, kaynakların yönlendirmesini de değiştirecektir. İlerde avukatlık, müfettişlik, şirket yöneticiliği ve bu gibi mesleklerden bahsetmeyeceğiz” diyerek sözlerini bitirdi.
Doç. Dr. Mehmet Songur ise “Blokchain ve Kripto teknolojisi, web ağına bağlı birçok makinanın birbiriyle şifreli bir şekilde konuşarak, mutabakat yapmasıyla gerçekleşiyor. İhtiyaç duyulan her alanda blockzincir ağına dahil edilecekleri para birimi bitcoin olmak zorunda değil. Bankacılık sistemi, merkezi bir yapı olduğu için blockzincir teknolojisi demokrasi vurgusunu ön plana çıkaran merkezciliği bir kenara alarak mevcut dünya finansal sistemini ciddi anlamda tehdit eden bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Devletlerin yasaklamaya çalışması da bundan kaynaklanıyor” diyerek merkeziyetsiz, şeffaf finans kavramının önemine değindi.
Konferans, öğrencilerin konuşmacılara yönelttiği soru-cevap ile sonlandı.
50 bin genç ve çocuğa eğitim-spor desteği verildi
Diyarbakır Web Tasarım Ajansı