DOLAR

30,1045$% -0.01

EURO

32,7584% -0.03

STERLİN

38,0444£% 0

GRAM ALTIN

1.962,95%-1,24

ÇEYREK ALTIN

3.323,00%-0,32

BİTCOİN

1302035฿%1.00412

İmsak Vakti a 02:00
Diyarbakır HAFİF YAĞMUR
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

“Kırsal Mutfakta Çok Fazla Ot Çeşitlerimiz Var”

Yöresel otlarla yapılan yemekler ve şerbetlerin tanıtımı amacıyla 1. Diyarbakır Otları ve Şerbet Festivali düzenledi.

Esnaf ve Sanatkâr İşleri Dairesi Başkanlığınca yapılan festivalde, Diyarbakır’ın bereketli topraklarında, bahar yağmurları ile yetişen şifa ve lezzet kaynağı yöresel otlarla yapılan yemeklerin ve şerbetlerin tanıtımı ile ikramı yapıldı.

Bu yıl ilki yapılan festivalde Karacadağ etekleri ve Hevsel Bahçeleri’nden bitkiler toplanarak yöresel lezzetlere dönüştürüldü.

“Kırsal mutfakta çok fazla ot çeşitlerimiz var”

Dicle Üniversitesi Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Cüneyt Ateş ise festivalin şehrin zengin yemek kültürünü tanıtmayı hedeflediğini vurguladı.

Ateş, şunları dile getirdi:

“Birincisini düzenlediğimiz Ot Festivali’nin amacı Diyarbakır’da bulunan otların önemini insanlara anlatmak. Kırsal mutfakta çok fazla ot çeşitlerimiz var. Neredeyse her öğünde tüketilebiliyor. O yüzden bizde belediyemiz aracılığıyla bunları insanların öğrenmeleri, tatmaları için böyle bir festival yaptık. Zaten farklı otlarla hazırlanmış yemeklerimizin coğrafi işaretleri de alındı. Bu tür yemeklerimizi yapıp insanların beğenisine sunduk.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Diyarbakır’da Bir Otelde Korkutan Yangın

Diyarbakır Web Tasarım Ajansı

Diyarbakır Web Tasarım