30,1045$% -0.01
32,7584€% -0.03
38,0444£% 0
1.962,95%-1,24
3.323,00%-0,32
1302035฿%1.00412
Fuar etkinlikleri şehir ekonomisine artı değer katan olmazsa olmazlardan. Sanayiden nasibini alamamış ve bu gidişle onlarca yıl daha ışık görünmeyen sanayiden kat-ı nazar, şehrin geleceği, Allah vergisi sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile gastronomisinin turizme kazandırılmasında. Bu amaçla bölgesel kültür turizm destinasyonları arasında yer almak için Diyarbakır’ın “Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı” adı altında turizmde öne çıkarılmaya çalışılmasında güzel bir niyet olsa da, gelinen noktada Mezopotamya üçgeni dediğimiz diğer illerin kaçının umurunda. Dokuz ili kapsadığı söylenen fuarda sadece Siirt valisine lütfedip geldiği için teşekkür edeyim. Katılmayan veya katılamayan Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin valilerinin Mezopotamya Üçgeni projesine ne kadar ikna olduklarının bir mesajı olarak algılamak yanlış mı?
Sayın Valimizin şahsi katkılarıyla fuarda stant açan iller de olmasa ortada fuar diye bir şey de olmayacaktı. Bu arada gastronomiyi de aradım ama bulamadım maalesef, gören varsa söylesin. Allah için hakkını vermek lazım, “Diyarbakır Kuçeleri” temalı fuar standımız taş sokak detaylarına kadar ince düşünülmüştü. Maalesef aynı ince düşünce gastronomisiyle de öne çıkmak isteyen bir şehir için neden düşünülemedi. Diyarbakır standında ilçe belediyelerimizin gastronomi adına millete kuruyemiş, pestil dağıtmaktan öteye geçmediğini de herhalde gören bir tek ben değilim. Haklı olarak soruyorum, Diyarbakır ve gastronomisi bu fuarın neresindeydi?
Fuara 16 ülkeden katılım olduğu basına yansıdı. Bırak 16 ülkeyi, kaç yabancı katılımcı veya ziyaretçi gördünüz? KKTC ve IKBY’ nden başka kim nereden geldi, Allah aşkına. Fuar düzenlemek sadece stant kiralama yönetimi değildir. Katılımcı ve ziyaretçi sayısının arttırılması adına reklam ve tanıtım faaliyetleri büyük önem taşır. Fuarın merkezinde, kendini kıt imkânlarla tanıtan, bırakın yabancı ülkeleri kendi ilçeleri ve çevre illerde acaba ne yaptılar? Seyahat acentelerinin ilgisini gerçekçi olarak değerlendirsek sınıfta kalındığını kabul etmek gerekecek. Sadece TÜRSAB’ ın büyük bir stant açmış olması ne derece yeterli.
27 Mayıs 639’ a tarihlenen Diyarbekir’ in fetih yıldönümü yaklaşırken, akıbetleri konusunda soru işaretleri olan şehrin fetih sembolleri“Fetih Sancağı” nın ve “Fetih Kılıcı” nın Diyarbekir’ in fetih yıldönümünde Diyarbakırlılarla buluşturulması fetih coşkusuna katkı yapmaz mı? İlgililere duyurmuş olalım.
Ramazan- Şerif’i idrak edeceğimiz bu kutlu Ramazan ayının hayırlara, birlik ve beraberliğimize, toplum olarak dayanışma, paylaşma kültürüne, sevgi, kardeşlik gibi güzel duygulara vesile olmasını temenni ediyorum. Bir temennim de görünür olma telaşıyla fotoğraf ve kamera önünde yardım etme meraklılarının, karşıdan nasıl göründüklerinin farkına varmaları. Hiç iyi görünmediğinizi belirtmiş olayım fazlasını söylemeyeyim. Ha bir de sosyal yardımlar var ki, sayının yüksekliği marifetmiş gibi lanse ediliyor. Şu kadar bin kişiye, şu yardımları yaptık. Marifet yardıma muhtaç kimse bırakmamaktır. Bilmem anlatabildim mi?
HACI DALGIÇ
Play-Off’a Ramak Kaldı…
Diyarbakır Web Tasarım Ajansı