DOLAR

30,1045$% -0.01

EURO

32,7584% -0.03

STERLİN

38,0444£% 0

GRAM ALTIN

1.962,95%-1,24

ÇEYREK ALTIN

3.323,00%-0,32

BİTCOİN

1302035฿%1.00412

İmsak Vakti a 02:00
Diyarbakır HAFİF YAĞMUR
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Bu lezzetler adamı baştan çıkarır!

Diyarbakır mutfağı gastronomi alanında hak ettiği yeri almak için ciddi bir mücadele içinde. Güney Doğu Anadolu lezzetlerinin özgün yemekleriyle haklı bir üne sahip bu kenti, gastronomi turizminden payını almak için son yıllarda önemli aşamalar kat ediyor. Bir yandan özgün lezzetlerini coğrafi işaret olarak tescillese de, maalesef ciğer ve kadayıftan öteye geçmekte zorlandığını da kabul etmek lazım. Hizmet sektöründeki kalifiye eleman sorunu da görmezden gelinemeyecek boyutta.

Gastronomi alanında şehrin yüzünü ak eden mekânların sayısı, özellikle kentin yeni yüzü diyebileceğimiz Sur içindeki yeni yapılaşmayla birlikte bir hayli artsa da, sektörün ağır abisi olarak nitelendirilebilecek belli başlı mekânlar güncelliğini korumaya devam ediyor.

Bu mekânlar içerisinde öne çıkanlardan, uzun yıllara dayanan hizmet ve lezzet kalitesiyle kendini kabul ettiren, Diyarbakır’ ın en önemli lezzet duraklarından biri de hiç şüphesiz, Z Restaurant.

Kurulduğu günden bu yana başarılı bir performans ortaya koyan Z Restaurant, sıcak atmosferi ve şık ambiyansıyla kalabalık akşam yemekleri için ideal bir mekân. Yemyeşil bir alana sahip geniş bahçesi ve havuz başında, şehrin sıcak yaz akşamlarına serin ve ferah bir alternatif, soğuk günlerdeyse iki katlı taş binada sıcak bir ortam sunması, mekâna ayrı bir cazibe katıyor.

Hem dost ve arkadaş gruplarıyla hoşça zaman geçirebileceğiniz güzel bir buluşma ortamı, hem de Güneydoğu ve Dünya mutfaklarının özgün lezzetlerini keşfetme imkânı bulabileceğiniz Z Restaurant’ ta, geleneksel lezzetler orijinal reçeteleriyle, profesyonel mutfak koşullarında hazırlanarak sunulmakta.

Menüsünde dünya mutfağından, yöresel lezzetlere, steakten, tavuk ve balığa etin her çeşidini deneyimleyebileceğiniz, keyif, lezzet ve kaliteli hizmeti bir arada sunan bu özel mekân, deneyimli ekibiyle menüsündeki seçkin lezzetleri alışılageldik tatlarıyla konuklarına sunmaya devam ediyor.

Muhteşem lezzetlerini tatmak ve misafirlerine tattırmak isteyenlerin, en önemli uğrak yeri olan Z Restaurant’ ın menüsü de bir hayli zengin. Yöresel ürünleri içeren Z’ ye özgü serpme kahvaltısı ve İngiliz kahvaltısından, İspanyol omletine zengin kahvaltısıyla güne harika bir başlangıç yapabilirsiniz.

Öğle ve akşam yemekleriyle gecenin ilerleyen saatlerine kadar uzanan bir sürecin her aşamasında geleneksel lezzetleri, dünya mutfağıyla harmanlayan mekânın özgün ana ve ara menüleri, yöresel tatlıları ve alkollü-alkolsüz içecek seçenekleriyle güzel bir akşam geçirmek ve her anınızı keyifli kılmak mümkün.

Fiyat-lezzet dengesini iyi ayarlamış olan mekânın yemekleri de, servis ekibi de çok başarılı. Benim favori seçimimi sorarsanız; ara sıcak olarak bumbar dolması ve içli köfte, Z Special olarak Mozarella Peynirli Dana Külbastı ve Kalamar Tava, meze olarak ta Şefin salatasıyla, Greek salata damak tadıma hitap eden lezzetler oldu. Tatlı olarak seçim yapmakta zorlanmakla birlikte tercihimi Fırında Ayva tatlısından yana koymakla doğru bir karar verdiğimi söyleyebilirim.

Urfalıların yemek hususunda “yedin mi rehmetli gibi yiyecağsın” sözü aklıma takıldı, o zengin meze çeşitleri, birbirinden farklı ızgara çeşitleri yok mu? Resmen gözüm içinde kaldı. Bu lezzetler adamı baştan çıkarır!..

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MAZLUMU EZDİRMEMEK

Diyarbakır Web Tasarım Ajansı

Diyarbakır Web Tasarım