30,1045$% -0.01
32,7584€% -0.03
38,0444£% 0
1.962,95%-1,24
3.323,00%-0,32
1302035฿%1.00412
Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) ve Ekonomi Gazetesi iş birliğiyle 17-18 Ocak 2025 tarihlerinde Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda “Ar-Ge, Sanayi ve Teknoloji Fuarı” düzenlendi. Bölgedeki ilk teknokent fuarı olma özelliği taşıyan etkinlik, akademi ile sanayi arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi hedefledi.
Fuar, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Siraç Özerdem’ in öncülüğünde ve Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pelin Karatay Gögül’ ün koordinatörlüğünde organize edildi. Etkinlikte, mühendislik ve yazılım, ziraat ve hayvancılık, tekstil, kimya ve finans gibi birçok sektörde Üniversite-Sanayi iş birliğine katkı sunacak projeler sergilendi.
Üniversite ve Sanayi Bir Araya Geldi
Dicle Üniversitesi bünyesinde yer alan Dicle Teknokent ile Ar-Ge ve teknoloji araştırmaları yürüten diğer birimlerin yanı sıra Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’ nde faaliyet gösteren firmalar fuarda bir araya geldi. Etkinlik, üniversite araştırmalarının sanayi ihtiyaçlarına yönelik olarak geliştirilmesi için uygun bir platform oluşturdu. Bölge ekonomisinin lokomotifi olan sektörlere yönelik çözüm odaklı projelerin sergilendiği fuar, hem akademik dünyadan hem de iş dünyasından yoğun ilgi gördü.
Gelecek İçin İş Birliği Köprüsü
Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Siraç Özerdem, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, “Diyarbakır’ın kalkınması ve bölgenin gelişimi için üniversite ile sanayiyi bir araya getiren bu tür etkinliklere büyük önem veriyoruz. Üniversitemiz bünyesindeki araştırmalar, sanayiye yol gösteren bir rehber olma misyonunu taşıyor. Bu fuar, bilgiyle üretimin buluştuğu önemli bir adım olmuştur” ifadelerini kullandı.
Organizasyonun koordinatörü Prof. Dr. Pelin Karatay Gögül ise, “Bu fuar sayesinde bölgemizdeki üniversite ve sanayi kuruluşları arasında daha güçlü bir iş birliği oluşturmayı hedefledik. Akademik araştırmaların, sanayinin ihtiyaçlarına doğrudan çözüm sunabilmesi için bu tür etkinliklerin devamını getireceğiz” dedi.
Bölgedeki sanayi ve teknoloji odaklı yeniliklere kapı açan “Ar-Ge, Sanayi ve Teknoloji Fuarı”, hem katılımcılar hem de ziyaretçiler için ilham verici bir platform oldu. Fuarın, Diyarbakır’ ın ekonomik ve teknolojik kalkınmasına uzun vadeli katkılar sağlaması bekleniyor.
Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Gençlik Kolları’ndan Örnek Davranış!
Diyarbakır Web Tasarım Ajansı